У суботу, 09.09.2023, уперше проведено незалежне тестування вчителів базової школи з української мови та літератури, математики.

У Рівненській області зареєструвались 47 осіб, із яких 24 – вчителі математики, 23 – української мови та літератури.

         Проходити тестування в Рівненській області виявили бажання 46 осіб, 1 вчитель української мови та літератури обрав інший регіон.

         До пункту тестування із 24 вчителів математики не прийшли 2, виконували роботу 22; із 22 вчителів української мови не прийшли 2, виконували роботу – 20.

         Над виконанням роботи вчителі працювати упродовж 180 хвилин.

         Тест для вчителів мовно-літературної освітньої галузі містив 90 завдань двох форм: з вибором однієї правильної відповіді (82 завдання) та на встановлення відповідності (8 завдань). На виконання всього тесту буде відведено 180 хвилин. 

Максимальна кількість балів, яку може набрати учасник / учасниця, правильно виконавши всі завдання тесту, – 114. Пороговий бал становить 69 тестових балів.

Тест для вчителів математичної освітньої галузі також містив 90 завдань, однак  трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (75 завдань), на встановлення відповідності (5 завдань) та відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань). На виконання всіх завдань тесту буде відведено 180 хвилин

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційного тесту, – 110. Для подолання порогу необхідно набрати 66 тестових балів.

         Забезпечував роботу під час тестування персонал з 11 осіб: 1 керівник пункту, 8 інструкторів, 2 чергових.

         За час проведення незалежного тестування не було позаштатних ситуацій, не зафіксовано порушень ні в учасників, ні в персоналу.

         Бланки надіслано до пункту обробки, документи пункту незалежного тестування – до Львівського РЦОЯО.