Із 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети (інтегровані курси) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»). 

У першому тестуванні фахових знань та вмінь педагогів цієї категорії братимуть участь 500 учителів.

У Рівненській області мали змогу зареєструватись відповідно до квоти (24 особи) у визначені терміни та взяти участь у процедурах сертифікації  педагогічні працівники базової школи, які викладають навчальні предмети (інтегровані курси) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство»: у межах граничної кількості зареєструвалось 24 вчителі, у межах загальної граничної кількості в додатковий період реєстрації – 3.

Загальна кількість педагогів, які викладають навчальні предмети (інтегровані курси) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти») та в Рівненської області братимуть участь у незалежному тестуванні – 27.

Спільним наказом департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації та Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти від 05.08.2024 № 170 / 96-о «Про затвердження пункту проведення незалежного тестування педагогічних працівників у вересні» визначено місце (заклад) та призначено керівника пункту проведення незалежного тестування учасників сертифікації, що відбудеться 14 вересня 2024 року.

Здійснюються заходи щодо набору та підготовки персоналу, навчання якого буде проведено онлайн та спільно з працівниками Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Результати для вчителів – учасників незалежного тестування Український центр оцінювання якості освіти визначить до 25.09.2024. Особи, які подолають поріг «склав / не склав» будуть допущені до наступного етапу сертифікації.

Завідувач кабінету ЗНО та

моніторингу якості освіти

Рівненського ОІППО                                                           І.В. Опольський

03.09.2024